JLT kandidaten 2018

 • Tijs van Driel
 • Jeroen Provoost
 • Lennart Stachowitz
 • Tijs van Driel

  Tijs van Driel

  Red je Pakketje

  Na het behalen van zijn VWO diploma heeft Tijs, inmiddels 23 jaar, een tussenjaar genomen om het selectie traject voor de opleiding tot officier der mariniers te ondergaan. Na dit met succes te hebben afgerond heeft hij voorafgaand aan de start van deze opleiding een solo reis van vier maanden gemaakt door Zuid-oost Azië. Bij terugkomst kon hij beginnen aan de loodzware opleiding, waar hij tevergeefs na zes maanden uitviel met een onherstelbare blessure. Tijdens deze periode heeft hij veel geleerd over leiding geven, leiding ontvangen, doorzetten, aansturen en hoe altijd het beste in jezelf en anderen naar boven te halen.
  Het ondernemen begon toen hij in januari 2016 in “Red je Pakketje” stapte als mede-eigenaar en COO. Red je Pakketje is de same day delivery carrier van Nederland met een volledig landelijk dekkend eigen netwerk van chauffeurs en bussen. Het bedrijf haalt tot 14:30 pakketten op bij webshops die dezelfde dag in de avond bezorgd worden. Kwaliteit is het bestaansrecht en mede daardoor scoort het bedrijf een 8,8 op trustpilot. Ook partijen als Greetz, Cameranu en BVA zijn aangesloten. Hier heeft Tijs sinds zijn intreden alle 7 HUB’s in het land opgezet, operationele processen ingericht en structuur aangebracht in het bedrijf. Het bedrijf is in anderhalf jaar tijd van 10 chauffeurs en wat oude bussen naar een chauffeurs poule van 230+ en een wagenpark van 110 bussen gegroeid. Tijdens de volume groei (750%) die het bedrijf het afgelopen jaar heeft meegemaakt is Tijs erin geslaagd om de kwaliteit waar Red je Pakketje voor staat constant te blijven waarborgen. Hij is hierbij verantwoordelijk voor de chauffeurs en hub managers maar ook planning, klantenservice, en wagenpark beheer.
  Tijs is van nature een harde werker, een doorzetter en kan goed luisteren. Hij zal zich altijd inzetten een goede oplossing voor elk probleem te vinden. Hij kan mensen inspireren en motiveren het beste in zichzelf en anderen naar boven te halen.

 • Jeroen Provoost

  Jeroen Provoost

  YACHT/Defensie

  Jeroen Provoost, geboren op 22 januari 1988 in het Brabantse Oosterhout. Tijdens zijn studie Logistiek & Technische vervoerskunde aan de NHTV in Breda heeft hij er voor gekozen zich tijdens zijn Minor & Major te richten op de logistiek in de dienstverlenende sector en change management. Een combinatie die tijdens zijn afstuderen en daarna goed van pas kwam. Na het behalen van zijn diploma kon hij direct aan de slag bij De Efteling. In zijn eerste functie mocht hij werken aan zo’n beetje alles wat de logistiek raakte. Na het optimaliseren van de op- en overslag, het aanpassen van interne processen en het opstarten van het continu verbeterproces was het tijd voor een nieuwe uitdaging.
  Na een uitstap van een jaar als SAP consultant bleek al snel dat het werken met mensen en het midden in de organisatie zitten een gemis voor hem was. Na dit jaar besloot hij zich aan te sluiten bij Yacht. De organisatie die de ingrediënten had waar hij naar zocht. Mooie klanten, uitdagende opdrachten en een Netwerk wat deuren opent voor de toekomst. Bij zijn opdracht bij de Koninklijke Luchtmacht heeft hij de organisatie kunnen helpen met de verbetering van de brede inzetbaarheid. Ook hierin vormt netwerken in de organisatie, afdelingen samenbrengen en mensen op de plekken inzetten waar ze waarde toevoegen tot de basis van de organisatieverbetering. Jeroen probeert door te verbinden, te stimuleren en te motiveren het beste uit zichzelf en alle deelnemers in het project te halen.
  Op zowel afdelingsniveau als Defensie brede verbeteringen neemt hij deel aan diverse projecten, neemt hij de kartrekkersrol op zich maar stimuleert hij vooral de personen in de organisatie om aan de toekomst te werken. Naast zijn werk neemt Jeroen plaats in verenigingen en stichtingen. In deze organisaties is het verbinden van mensen iets wat hem energie geeft.
  Dankbaar voor de kansen die hij heeft gekregen, maar ook trots op wat hij al heeft mogen doen ziet hij er naar uit zijn verhaal te mogen delen tijdens deze finale. En met zijn verhaal hoopt hij mensen te motiveren en inspireren om het beste uit zichzelf en elkaar te halen.

 • Lennart Stachowitz

  Lennart Stachowitz

  Ingram Micro

  Lennart (16 november 1993) startte in juli 2015, na het afronden van zijn studie Logistiek & Technische Vervoerskunde aan de NHTV Breda, bij Ingram Micro (destijds Docdata) als Logistics Engineer. Ingram Micro is de logistiek dienstverlener van o.a. bol.com. In de tweede helft van 2015 focuste hij zich vooral op de inkomende goederenstroom. Vanaf 2016 verschoof de focus naar de uitgaande goederenstroom. Naast diverse verbeter- en uitbreidingsprojecten in 2016/2017 was hij verantwoordelijk voor het projectmanagement voor de hoogseizoensvoorbereidingen(sint & kerst) voor bol.com. Binnen deze rol stemde hij ook investeringen af met het management van bol.com.
  Sinds januari 2018 werkt hij in zijn nieuwe functie als projectmanager. In deze rol is hij het centrale aanspreekpunt voor alle projecten/verbeterinitiatieven voor zowel de interne klant (warehouse en supportafdelingen) als de externe klant (bol.com). Hij beoordeelt ideeën en aanvragen eerst op haalbaarheid en volledigheid. Daarna wijst hij deze projecten toe aan de engineers binnen het team en is hij verantwoordelijk voor de voortgangscontrole.
  Lennart maakt deel uit van een logistiek gezin: zijn ouders en beide broers (ook NHTV) werken in de logistieke sector. Hij woont samen met zijn vriendin in Breda. Naast zijn werk is hij meerdere keren per week te vinden in de sportschool en maakt hij, samen met ruim 60 andere muzikanten, op hoog niveau muziek binnen de show- en marchingband Exempel.

Contact

Organisatie verkiezingen: Jaarbeurs
+31 (0)30 295 59 11
 
Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacystatement

Logistic Captains Club